Bfc Nostalgie naar Zundapp100


In 2017 zou het motor- en bromfietsmerk Zündapp 100 jaar hebben bestaan. Helaas moest Zündapp GmbH* in 1984 de deuren sluiten en werden de productielijnen en andere materialen verkocht aan China.

Om bij dit 100-jarige jubileum stil te staan wordt er van 25 t/m 28 mei 2017 in het zuid Duitse Sigmaringen,  bij het Zündapp Museum van Brouwerij Zoller-Hof, een Internationaal Treffen georganiseerd.

Op woensdag 24 mei vertrekken 7 leden van Bromfietsclub Nostalgie met de Zündapp bromfiets naar het zuid Duitse Sigmaringen.
Onderweg wordt in reeds nu al  gereserveerde hotels overnacht.
De route wordt globaal: Arnhem - Emmerich - Erkelenz - Düren - Kelberg - Holzabach - Rheinstetten (Fähre) - Seewald - Erlaheim - Sigmaringen.
Een afstand van ruim 620 km.
Na ons bezoek aan het Zundapp100 evenement in Sigmaringen op de 26e mei, wordt de volgende dag weer de thuisreis begonnen. Wel een iets andere route, want we gaan via Frankrijk en Luxemburg richting Nederland.

Al onze ervaringen voor- en tijdens de trip vindt U op dit blog beschreven.Onder de "Home" knop treft U tijdens de reis in 2017 onze reiservaringen en foto's.

Alle overnachtingen zijn geregeld en bevestigd. Nu alleen nog vertrekken!

De Duitse benaming "Gesellschaft mit beschränkter Haftung" betekent in het Nederlands "Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid".